Belépés!

Hírek

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

DumaNet - Chat regisztráció nélkül

A DumaNet azon kevés magyar chat oldalak közé tartozik, ahol továbbra sem kötelező - és várhatóan nem is lesz - a regisztráció, valamint csupán néhány kattintással be lehet lépni a chatre, és már ismerkedhetsz is másokkal. Az utóbbi időszakban úgy vettük észre, hogy erre van leginkább igény, ezért mi is ezt a nézetet valljuk továbbra is. Miért érdemes mégis regisztrálni? Részletek: ITT

Nem tudsz belépni a chatre? Gyere a https://www.dumanet.eu -ra! :)

DumaNet Team

2013-06-25 - 17:09

Kellemes Ünnepeket (2023)


"Karácsonykor az igazi kincs a közös pillanatokban rejlik, melyek különlegesek".
Boldog Karácsonyt, Sikerekben gazdag Boldog Új Esztendőt Kíván Nektek a DumaNet Csapata!

A karácsonyi és szilveszteri időszak alatt lassan már tradicionálisan nálunk vendégeskedik SzilvEszter (DumaNet event bot), hogy válogatott, aktualizált random tartalmakkal varázsoljon ünnepi hangulatot számunkra! :)

2023-12-21 - 01:21

Új otthonra lelt a(z) irc.dumanet.com szerverünk

Kedves Csevegőink!

A DumaNet Chat, IRC hálózat részeként működő irc.dumanet.com másodlagos chat (IRC) szerverünk hónap elejével megközelítőleg 3+ év megbízható működés után új adatközpontba költözött (korábbi szolgáltatónk váratlanul jött - financiális nehézségek miatti - megszűnése okán). A költözéssel járó, Csevegők részéről tapasztalható nehézségeket (működés kiesést) sikerült valamivel kevesebb, mint ~15 perce csökkentenünk. Új szerverünk a réginél (New York) egy kicsit távolabbi helyen, Washingtonban "lakik". A hirtelen jött váltás ellenére, valamint tartósabb tapasztalatok híján azért bízunk benne, hogy legalább annyira stabil és megbízható eleme lesz majd hálózatunknak, mint az elődje volt.

A fentiek kizárólag a(z) irc.dumanet.com chat szerverre vonatkoznak. A művelet semmilyen formában NEM érintette az elsődleges, magyar szervereinket, illetve a weboldalainkról (.hu/.eu) felületekről belépő Csevegőket. A DumaNet IRC hálózat szerverlistája: https://network.dumanet.hu

Üdvözlettel: A DumaNet Csapata

2023-09-10 - 20:42

Spam bot támadás (elhárítva) és chat app validáció

Kedves Csevegőink!

Az elmúlt 24 órában célpontjává váltunk egy rosszindulatú külföldi SPAM és flood bot hálózat támadásának (mely negatív hatásait Ti is tapasztalhattátok). A reklám botok egy külföldi, szintén IRC alapú chat hálózatot igyekeztek nálunk (is) népszerűsíteni, részben átláthatatlanná téve a közös felületek, szobák működését (ha kimaradtál belőle - ne sajnáld(!:p) - példát a jelenségre: ITT láthatsz). Reményeink szerint sikerült megtennünk a szükséges - és nem utolsó sorban eredményesnek mondható - lépéseket a probléma elhárítása egyben megelőzése érdekében. Ez úton köszönjük türelmetek a tapasztalt zavaró tényező miatt! A tapasztalt jelenség kapcsán ezzel egy időben (megelőzés célzattal) átmenetileg bevezetésre került egy 'spam-bot' szűrő mechanizmus mely a chat appokat (IRC klienst) használó csevegőket érinti, érintheti.

Figyelem! Az alábbi változás CSAK az alkalmazásokat (appot, programot) használó csevegőket érinti, a közvetlenül weboldalainkról (dumanet.hu, dumanet.eu) történő belépéseket NEM!

Validáció belépéskor Chat appot (programot) használók számára:
IRC klienst (mIRC, Ntalk, Androirc, RevolutionIRC, AndChat, Hexchat, stb) használó csevegőknek a belépés 'közben', vagy azt megelőzően szüksége lehet a chat app 'hitelesítésére' (ember vagy bot megállapításának céljából). A folyamat nagyon egyszerű. Több féle megoldás is létezik:

Megoldás (A verzió):
1.) csatlakozol a chat (IRC) szerverhez, mint eddig
2.) Neo-tól (bot) kapsz privátban egy üzenetet, ami tartalmat egy linket
3.) nyisd meg a linket, és írd be a képen látható ellenőrző kódot (captcha)
4.) csatlakozz újra a chat (IRC) szerverhez.

Megoldás (B verzió):
1.) Klikk ERRE a linkre (csatlakozás előtt)
2.) Írd be a beceneved, és a képen látható kódot (captcha)
3.) Csatlakozz a chat (IRC) szerverhez, mint máskor

Megoldás (C verzió):
Ha régóta feljársz a DumaNetre, és mindig ugyan azt a (regisztrált!) becenevet használod, írj a #help (súgó) szobába és hagyj egy rövid üzenetet hogy mentességet szeretnél kérni. A legitim (indokolt) kéréseket igyekszünk 24 órán belül beállítani.
Előfeltétel: minimum két hetes aktív regisztráció. Adott esetben a kérést indok nélkül is elutasíthatjuk.

Ez a megoldás - reményeink szerint - ideiglenes jellegű (korábban is alkalmaztunk már hasonló eljárást rövid távon). Köszönjük megértéseteket!
DumaNet Csapata

2023-07-05 - 21:35

BÚÉK 2022 --> 2023


Csengjen pohár zengjen ének, Köszöntsük együtt az Új Évet.. BÚÉK!

2022-12-31 - 04:58

Boldog Karácsonyt & BÚÉK! (2022)Kellemes Ünnepeket Kívánunk közösségün tagjainak!
Boldog Karácsonyt, az óévnél szebb, békésebb Boldog Új Esztendőt Kívánunk Nektek és Családtagjaitoknak!

Az ünnepi időszak 2-2,5 hetében idén is - lassan már egyfajta tradícióként - velünk tart <SzilvEszter> (event bot) is, hogy változatos ünnepi tartalmakkal (zenék, idézetek) dobja fel a hangulatot. A bot által linkelt tartalmakat frissítettük, bővítettük, aktualizáltuk. Az ünnep első heteiben Karácsonyi, a két ünnep között pedig az óév búcsúztatásához illő vidámabb anyagokal örvendezteti majd a táraságot. Köszönjük hogy idén minket választottatok, várunk Titeket az új esztendőben is!

2022-12-22 - 02:16

Spam tájékoztatás, figyelemfelhívás

Az elmúlt hónapokban megszaporodtak a chat hálózatunkat érő külföldi SPAM és adatathalászatra irányuló kísérletek. A jelenség nem annyira intenzív, injkább rendszeresen de "kisebb hullámokban" tapasztalható. A csalók többek között külföldi 'ingyenes korhatáros társkereső' felületet próbálnak rendszeresen népszerűsíteni (hibásan fogalmazott magyarsággal). Szeretnénk felhívni a figyelmetek hogy lehetőség szerint mellőzétek a gyanús hivatkozások (linkek) megnyitását, mert azok reklámon és 'átverésen" túl káros (malware, adware) tartalomra IS mutathatnak! Moderátoraink manuálisan és automatikusan szűrik ezen próbálkozások többségét kitiltva az érintett problémás felhasználókat, és "botokat". Ettől függetlenül kérünk Titeket, hogy kellő körültekintéssel és óvatossággal kezeljétek a jelenséget. Ha gyanús tevékenységet tapasztaltok bátran jelezzétek Moderátorainknak, például a #help (súgó) szobában. A DumaNet Chat a "zéró tolerancia" elvét vallja és követi a kéretlen reklámok tekintetében. Az esettel kapcsolatos részletes tájékoztatónkért kattintsatok IDE.

2022-12-16 - 11:52

Boldog Mikulást! :) (December 6)Boldog Mikulás-várást kicsiknek és nagyoknak! ho-ho-ho-hó :) - DumaApó

2022-12-06 - 06:14

A #help (súgó) szoba használata, működése

Bemutatjuk a DumaNet Chat súgó szobáját, a #help -et, és annak működését!

A szoba lehetőséget biztosít Számotokra, hogy érdeklődjetek moderációval és technikai problémákkal kapcsolatban, valamint például jelezhessétek moderátoraink felé az esetlegesen problémásnak vélt magatartású Csevegőket. Noha a "súgó szoba" nem egy újkeletű megoldás a részünkről, mégsem kapott kellő figyelmet, részletesebb leírást.. illetve az elmúlt időszakban rendszeresen felmerültek nehézségek és kérdések Csevegőink egy részénél is a használatával kapcsolatban. Ezért úgy döntöttünk, hogy hiánypótlásként öszegyűjtünk minden releváns információt egy helyre. Előnye - többek között - hogy egyidőben akár több moderátor is reagálhat a megkeresésre, és transzparens. Ha nincs éppen aktív felügyelet a szobában, és azonnali reakció részünkről, az ide érkező megkereséseket (utólag) akkor is látni fogjuk, és adott esetben reagálni tudunk rá (válasszal, vagy intézkedéssel). A részletes leíráshoz kattintsatok IDE!

2022-11-22 - 09:45

Karbantartás 2022 - (2. rész)

Kedves Csevegőink!

Ma este (2022.09.09) 22:00-től kb ~fél órán keresztül karbantartunk. :(
A karbantartás ideje alatt kérjük használjátok a https://dumanet.eu -t!

Több, részben rajtunk kívülálló okokból adódóan azt a döntést hoztuk, hogy kicsit váratlanabbul ma este, kora éjjel beiktatjuk a korábbi (nyári) karbantartás előre beígért második részét - azon elv alapján - hogy 'jobb ezen túlesni'. :( A karbantartás ideje alatt elsődleges honlapunk és IRC chat szerverünk (dumanet.hu & irc.dumanet.hu) akadozva lesz elérhető. A jelzett időszakban szakadozhattok a chatről. Ezért kérünk Titeket, hogy átmenetileg használjátok alternatív felületünket!

Köszönjük türelmetek, megértésetek!
A DumaNet Csapata

2022-09-09 - 18:10

Karbantartás 2022 - (1. rész)

Kedves Csevegőink!

A DumaNet elsődleges honlapját és IRC chat szerverét (dumanet.hu, irc.dumanet.hu) érintő tervezett komplex karbantartás miatt holnap (2022. június 04. szombat) délelőtt 11:00-tól néhány órán keresztül nehézségeket tapasztalhattok majd a chat elérhetőségében, használatában.

A karbantartás ideje alatt tapasztalható nehézségek:
- szakadozás a chatről, a honlap akadozva tölt be, esetleg hosszú percekre (5-10-15) elérhetetlenné válik.
- a chaten tartózkodó regisztrált becenevekkel rendelkező csevegők nevei átválthat ideiglenesen GuestXYZ-re,
- egyes funkciók nem működnek majd átmenetileg.

A jelenlegi karbantartás a dumanet.eu alternatív felületünket, illetve a többi IRC (chat) szerverünk elérhetőségét nem érinti. Ezért ezen időtartam alatt ajánlott a másodlagos felületünk használata!

A DumaNet működése óta mindig törekedtünk nagy hangsúlyt fektetni a stabilitásra, a chat elérhetőségének folytonosságára, ám időnként sajnos minden motorháztető alá rejtett gép "olajozásra" szorul. Terveink szerint a közeljövőben a komplex karbantartás második részeként még egy, a mostanihoz hasonló "eseményre" kerül sor, melyet - ehhez hasonló módon - jelezni fogunk Felétek.

Köszönjük türelmetek és megértéseteket!
A DumaNet Csapata

2022-06-03 - 10:49

Ünnepi üdvözlet & event (2021)

Kellemes Ünnepeket! Boldog Karácsonyt és Sikerekben Gazdag Új Esztendőt Kívánunk Minden Kedves Csevegőnknek!

Töltsétek az Ünnepet szeretteitekkel barátaitok körében, az üres órákban pedig kattanjatok ránk is! Mint ahogy azt már megszokhattátok, idén is velünk tart SzilvEszter (a DumaNet ünnepi botja) hogy idézetekkel, zenékkel, tartalmakkal varázsolja a hangulatot kellemesebbé. Újításként az adventi időszak kezdetétől fogva naponta változó témával (topic), pozitív gondolatokkal várunk Titeket!

Üdvözlettel:
A DumaNet Csapata

2021-12-23 - 05:49

Boldog Karácsonyt, Új Esztendőt! (2020)Boldog Karácsonyt, Sikerekben gazdag Új esztendőt, Kellemes Ünnepeket kívánunk Minden Kedves régi és új Csevegőnknek, DumaNet lakónkak! :)

Várunk Titeket az ünnepi időszakban is: két szaloncukor, egy süti elmajszolása közben nézz be hozzánk! Az ünnepi időszak alatt SzilvEszter (event botocskánk) törekszik a chaten töltött pillanatot ünnepibbé vidámabbá tenni.

2020-12-23 - 11:15

Megújult a chat felület, viszlát Flash plugin!

Hosszú idő után végre elérkezett az idő, hogy megújuljon, modernebb hátteret kapjon (elsődleges) honlapunkon működő webes chat kliensünk. Vagyis igen, végre (és várakozásaink szerint végleg) nyugdíjba küldjük a "Flash" alapú chat kliensünk, mely igaz hogy hosszú éveken át biztosított stabil kaput a DumaNet Chat (IRC) szervereinek irányába, tény hogy eljárt fölötte az idő. Sokak számára (részben nekünk is) nehézséget jelentett az utóbbi időben és megérett a cserére. Az új klienst illetve a felületet igyekeztünk úgy kialakítani, hogy az illeszkedjen továbbra is honlapunkkal, és elnyerje tetszését a régi "Flash" alapú megoldás kompaktságát, egyszerű kezelhetőségét ismerő és szerető Csevegőinknek is. Néhány opció, beállítás a korábbitól eltérő helyen kapott helyet (pl: szobalista), de azok működése változatlan.

Miért van erre szükség? A tömör válasz: nem állhatunk a haladás útjába, másrészt pedig a Flash Player beépülő modul fejlesztése (hibajavítások), valamint a népszerű böngészők általi támogatása megközelítőleg 2020 december 31.-ével megszűnik.


Előrelépések, pozitívumok:

  • Flash vagy más plugin (beépülő modul) használatára többé nincs szükség.
  • Az alapvető funkciók (pl: némítás, privát üzenet, stb) változatlanul ugyan úgy működnek mint eddig.
  • Saját Chat projekt: a honlapokba ágyazott, beilleszthető kódok, és linkek továbbra is működnek (azok cseréjére nincs szükség). Mostantól automatikusan az új kliens töltődik be mindenhol.
  • Telefonnal, táblagéppel közvetlenül be lehet lépni a dumanet.hu -ról is, illetve telefonbarát kinézetet kapott (a felület alkalmazkodik a használt eszköz jellegéhez).
  • Letisztult, gyors, modern. Technikai háttere megfelel a 2020-ban elvárható "trendek" többségének.

Ismert nehézségek:

  • Chat ablakból elérhető adatlap funkció átmenetileg vagy végleg (sorsa még nem dőlt el) nem elérhető.
  • Telefonos böngészőt használó csevegőink egy része a készülék inaktivitása esetén (pl: ha a képernyő kikapcsol) szakadozhatnak a chatről. Ebben az esetben megoldás lehet a telefonos chat appok (pl: AndroIRC, Revolution IRC, stb) használata. Appok listája (és leírás beállításukhoz): Klikk IDE

Az érinett webes felülethez tartozó egyes súgópontok átdolgozására a közeljövőben kerül sor, ezzel kapcsolatban kérjük türelmetek (bár hiszünk benne, hogy nagyrészt azért egyértelmű, továbbra is átlátható maradt).

A klienst és működését sok tesztnek vetettük alá de vannak dolgok, amik csak az "éles üzem" alatt derülnek ki. Az első hetekben lehetnek fennakadások, működési rendellenességek, melyeket törekszünk hamar elhárítani. Visszajelzéseiteket, tapasztalataitokat (kultúrált, érthető módon fogalmazva!) szívesen fogadjuk a chat #help (súgó) szobájában.

2020-08-31 - 06:31

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |