Belépés!

Hírek

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket! (2013)

Kellemes Ünnepeket!


Minden Kedves csevegőnknek, Felhasználónknak és Barátunknak meghitt, Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk!

We are wish a very Merry Christmas to our Users and our Friends!

 

DumaNet Staff

2013-12-24 - 03:18

Költözés 2013

Úgy hozta a sors, hogy a mai napon egy másik helyre költözik a DumaNet "elsődleges szervere". A költözést igyekszünk úgy lebonyolítani, hogy az a legkevésbé fájjon, de egy ilyen művelet sosem mehet zökkenőmentesen. A költözés ideje alatt a nickek regisztrációja szünetel, illetve több, mint valószínű, hogy egy kisebb időszakra az egész dumanet.hu elérhetetlen lesz.

A webes felületet használó chatelőknek ez idő alatt a dumanet.com felületét javasoljuk, IRC klienst használóknak pedig bármelyik másik szerverünket.

Frissítés: A költözés sikeresen lezajlott. Bízunk benne, hogy a változás a nagyobb stabilitást és jobb minőséget szolgálja hosszú távon.

DumaNet Staff

2013-11-16 - 16:13

Halloween 2013

Happy Halloween!

Érezd jól magad a "holtak éjszakáján" is a DumaNeten!
2013. október 31.

 

2013-10-31 - 20:55

IRC kliens validáció

Kedves Felhasználóink!
Rákényszerültünk arra a kicsit kellemetlen megoldásra, hogy a mai naptól IRC klienst - (chat programot) pl: mIRC - használó csevegőinknek csatlakozás előtt regisztrálnia (validálnia) kell kliensét a DumaNet weboldalán. Ezt minden egyes csatlakozás előtt végre kell hajtani!

IRC Kliens Validáció

Ennek hiányában rendszerünk figyelmeztető üzenetet küld a kliensednek, és bontja a kapcsolatot. Ez nem jár semmilyen tartós negatív következménnyel. Rendszeres felhasználóink, "törzstagjaink" automatikus validációban részesülhetnek. Figyelem!: A kliens validációja nem egyenlő a DumaNetre történő regisztrálással! Reméljük, hogy a korlátozás nem lesz végleges, de pillanatnyilag - a Ti védelmetekben is - ez volt a legjobb megoldás.

A probléma előzménye, és ami indokolttá tette a fenti megoldás bevezetését:

Április elsején - akaratunkon kívül - a chatsubo.hu oldala bevont minket egy nem túl etikus, "chatelő gyűjtő" kampányba. Ez tömören annyit jelent, hogy aki a chatsubo.hu weblapra belép chatelni, azt a webkliensük több IRC hálózatra, köztük a mi hálózatunkra is felrántja. Ennek az volt az eredménye, hogy az ottani nicklistán megjelentek DumaNet-en csevegők nickjei (nevei) is. 

Az IRC kliens validációval az a célunk, hogy a DumaNet felhasználóit ne tudják ilyen megoldással, akaratuk ellenére, és tudtukon kívül más hálózatokon megjeleníteni.

Üdvözlettel.: DumaNet Team

A Chatsubo "megoldása"...

2013-04-05 - 04:54

Kellemes Húsvétot - 2013

Minden Kedves Chatelőnek, és Barátunknak Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk! :)
We wish a Happy Easter to our Friends & Users!

Az ünnep alkalmával legyetek a Családotokkal, és azokkal, akik fontosak Számotokra..
..utána pedig irány vissza a DumaNetre :p

DumaNet Team

2013-03-31 - 03:33

Új IRC szerverünk: irc.dumanet.org

Kicsivel több, mint egy hónapos teszt időszak után, IRC-s (chat programot használó) felhasználóink fogadják szeretettel új, ötödik IRC szerverünket: 
irc.dumanet.org (6667)

Ez a szerverünk jelenleg nem támogatja az SSL/biztonságos kapcsolódási lehetőséget. Az elkövetkezendő időszakban rövidebb szakadások, átmeneti zavarok előfordulhatnak még.

DumaNet Staff

2013-03-22 - 01:48

Három éves a DumaNet

Eltelt ismét egy év a DumaNet életében, a február hónappal három évesek lettünk.
A viszonylagos kis forgalmunk ellenére büszkék vagyunk arra, hogy stabil, megbízható, dinamikusan fejlődő szolgáltatást nyújtunk valóban reklám (és "szemét") mentesen Nektek. Reméljük, hogy ezt nemcsak mi, hanem Ti is így érzitek, gondoljátok.

Az évek alatt valódi IRC hálózattá nőttük ki magunkat (négy IRC szerverrel), sikeresen felkerülve a mára már elég kevés tagot számláló, "képzeletbeli" magyarországi IRC hálózatokat tartalmató listára. Noha nem könnyű, továbbra is szeretnénk megtalálni a középutat egy modern (web)chat és a "klasszikus IRC" között.

A jövőben igyekszünk erősíteni és fejleszteni a DumaNet közösségi portál funkcióit, bővíteni hálózatunkat, valamint megfelelő magyar IRCs "hátteret" létrehozni. Folyamatban van jó néhány új fejlesztésünk, bővítésünk, illetve egy részben különálló projectünk is, melyeket reméljük, a következő hónapokban be tudunk mutatni Nektek. Véleményetekre, ötleteitekre továbbra is számítunk!

DumaNet Team

2013-02-17 - 03:42

Igényfelmérés: IRC szakportál

Kíváncsiak vagyunk a Véleményetekre!
A DumaNet egy IRC alapú chat. FaceBook oldalunkon egy szavazással várunk Titeket, IRC-s leírásokkal (bemutatók, segédanyagok), gyakorlatilag egy új "szakportállal" kapcsolatban. Elképzeléseiteket külön hozzászólásban is kifejthetitek!

Mi úgy érezzük, az IRC-nek jelenleg nincsen versenyképes minőségi magyar információs háttere, közösségi platformja. A véleményetek -mint mindig - fontos számunkra!

2013-02-08 - 04:15

Karbantartás [2013.02.01]

Kedves Chatelőink!
Ma este (2013.02.01) megközelítőleg egy 10 perces karbantartás sorozat várható mind a négy chat (IRC) szerverünkön, két hullámban. Több oka is van: 1.) általános karbantartás 2.) hálózat bővítés. A karbantartás sorozat úgy lesz végrehajtva, hogy gyakorlatilag a DumaNet hálózata teljesen egyszer sem lesz elérhetetlen, de kisebb szakadásokat (split), átmeneti üzemzavarokat tapasztalhattok majd.

Köszönjük megértéseteket!
Üdvözlettel: DumaNet Gépház

2013-02-01 - 16:31

200 like, PISG & weblap frissítések

December utolsó napjaiban elértük FaceBookon a 200 likeot..
Köszönjük Nektek!

  • PISG statisztikánkat az év elején teljes mértékben beolvasztottuk (integráltuk) weboldalunkba, amely most már elérhető menüpontjaink között is. A 10 legaktívabb chatelő egy kis képet kapott a neve mellé. A képek természetesen valamilyen szempontból köthetők a tulajdonosukhoz. Ez van akinél egyértelmű, van akinél nem.. lehet találgatni.. :P
  • Visszajelzésetek alapján megszüntettük a "beléptető ablakot", amely oldalunk első látogatásakor jelent meg. (és igen, minket is idegesített! :p)

2013-01-10 - 19:19

B.U.É.K! - 2012 -> 2013

Boldog Új Esztendőt Kívánunk Minden Kedves Chatelőnek és Barátunknak!

/ We wish a Happy New Year to our Users and Friends! /


"Csengjen pohár,  zengjen ének,
köszöntsétek az Új Évet,
hozzon Nektek jó ízű kenyeret,
hozzon egészséget,
csendes szeretetet.
B.U.É.K!"

 

DumaNet Team

2012-12-31 - 17:10

Boldog Karácsonyt! (2012)

(Katt a képre: megnő a mérete)

Minden Kedves Csevegőnknek, és Barátainknak szeretetben gazdag Boldog Karácsonyt kívánunk! 
/ We wish a Merry Christmas to our Users and Friends! / 

DumaNet Staff

2012-12-22 - 19:55

Pisg statisztika frissítés

A mai naptól a pisg statisztikák generálásának időpontja minden este 22:10.
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Pisg statisztikai adatok mostantól ebben az időpontban fognak frissülni!
DumaNet Pisg Statisztika: http://pisg.dumanet.hu 

DumaNet

2012-12-13 - 08:58

Nyári design télre is

Bár tél van, mi tartjuk magunkat a "nyári design"-hoz. Miért? Mert megtehetjük. Mert nem a DumaNet igazodik az évszakokhoz, hanem az évszakok igazodnak hozzánk! És Rapture: tessék a hóembered!

hóember

/Ha már Rapture kapott valamit, akkor esetleg elképzelhető, hogy talán egyszer a közeljövőben Sophie is kap egy kedves kis videót így karácsonyra...:D/

Adam

2012-11-30 - 22:47

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |