Belépés!

Hírek

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Öt évesek lettünk!

Boldog Szülinapot, DumaNet!

Hivatalosan is itt a tavasz, mi pedig 5 évesek lettünk (igaz, még február közepén, de hát jobb későn, mint soha). Kereknek nem kerek szám, de azért ez sem egy utolsó mérföldkő a DumaNet életében.

Örülünk annak, hogy ennyi idő alatt sikerült meghatározó szereplővé válni a magyar chates életben szolgáltatásunkkal (ráadásul valóban reklám, és "szemét" mentesen). Egyre többen vannak akik a mi közösségünket választják, jó látni hogy sokan napi szinten vissza is térnek hozzánk valóban kis virtuális ismeretségi köröket alkotva. Ígérjük, igyekszünk a jövőben is megfelelő, stabil terepet biztosítani Számotokra a kommunikációhoz, ismerkedéshez, a már megszokott vezérelveinket követve. A minőség viszont nem csak a DumaNet szervereinek stabilitásán és Moderátoraink munkáján múlik, hanem azon is, hogy Ti milyen légkört igyekeztek teremteni, hiszen mi a terepet adjuk, a többit már Nektek kell. :) Sok új elképzelés, ötlet van a tarsolyunkban a jövőt illetően fejlesztések terén, csak sajnos időből jut kevés, de azért igyekszünk előre lépni a jövőben, valamint gyakrabban informálni Titeket felületeinken (itt, a honlapunkon, FaceBookon és Twitter) eseményeinkről.

Üdvözlettel:
A DumaNet Csapata

2015-03-22 - 18:24

Átalakított regisztrációs felület, folyamat

A mai nappal modernizáltuk, és kicsit át is alakítottuk regisztrációs felületünket! Apróbb 
korrekciókra (kinézet terén) esetleg még lehet számítani, de a lényeg már most is látszik. 
Reméljük, az új megoldás is elnyeri tetszéseteket! :)

A főbb változtatásokról bővebben:
- Regisztrációt követően azonnal használhatóvá válik a chates név, az email megerősítésre egy nap áll rendelkezésre. Ennek hiányában a regisztráció automatikusan törlődik.
- A korábbi "kétlépcsős" regisztrációs folyamat egylépcsőssé vált: rendszerünk a választott nicket mostantól nem az email megerősítés után kéri be.

2014-04-19 - 21:43

Happy Birthday x4

Ismét elmúlt egy év a DumaNet életében..

Ismét február, csak most (a változatosság kedvéért) 2014-et írunk, és ezzel 4 évesek lettünk! Túlzottan látványos változásokat nem hozott az elmúlt év a DumaNet életében. Viszont teljesen - és reményeink szerint véglegesen - sikerült megszabadulnunk a rendszeresen visszatérő apró, de annál idegesítőbb hálózati fennakadásoktól, márpedig ez egy (IRC alapú) chat hálózat esetében nem éppen utolsó szempont (a stabilitás). Igyekeztünk apró, de hasznos funkciókkal bővíteni a lehetőségeiteket a chaten (pl: Neo új, publikus parancsai). Elmondhatjuk, hogy lassan, de biztosan növekszik azok száma, akik minket választanak. - köszönjük!

Moderátoraink közel 4 éve változatlanul, kitartóan velünk vannak, és biztosítják a megfelelő körülményeket a Számotokra. Továbbra is büszkék vagyunk arra, hogy a DumaNet és szolgáltatásai nem "profit célú", weblapunk letisztult, jól átlátható, valóban reklám és "szemét" mentes (clean and clear elv).

2014-02-16 - 23:36

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket! (2013)

Kellemes Ünnepeket!


Minden Kedves csevegőnknek, Felhasználónknak és Barátunknak meghitt, Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk!

We are wish a very Merry Christmas to our Users and our Friends!

 

DumaNet Staff

2013-12-24 - 03:18

Költözés 2013

Úgy hozta a sors, hogy a mai napon egy másik helyre költözik a DumaNet "elsődleges szervere". A költözést igyekszünk úgy lebonyolítani, hogy az a legkevésbé fájjon, de egy ilyen művelet sosem mehet zökkenőmentesen. A költözés ideje alatt a nickek regisztrációja szünetel, illetve több, mint valószínű, hogy egy kisebb időszakra az egész dumanet.hu elérhetetlen lesz.

A webes felületet használó chatelőknek ez idő alatt a dumanet.com felületét javasoljuk, IRC klienst használóknak pedig bármelyik másik szerverünket.

Frissítés: A költözés sikeresen lezajlott. Bízunk benne, hogy a változás a nagyobb stabilitást és jobb minőséget szolgálja hosszú távon.

DumaNet Staff

2013-11-16 - 16:13

Halloween 2013

Happy Halloween!

Érezd jól magad a "holtak éjszakáján" is a DumaNeten!
2013. október 31.

 

2013-10-31 - 20:55

IRC kliens validáció

Kedves Felhasználóink!
Rákényszerültünk arra a kicsit kellemetlen megoldásra, hogy a mai naptól IRC klienst - (chat programot) pl: mIRC - használó csevegőinknek csatlakozás előtt regisztrálnia (validálnia) kell kliensét a DumaNet weboldalán. Ezt minden egyes csatlakozás előtt végre kell hajtani!

IRC Kliens Validáció

Ennek hiányában rendszerünk figyelmeztető üzenetet küld a kliensednek, és bontja a kapcsolatot. Ez nem jár semmilyen tartós negatív következménnyel. Rendszeres felhasználóink, "törzstagjaink" automatikus validációban részesülhetnek. Figyelem!: A kliens validációja nem egyenlő a DumaNetre történő regisztrálással! Reméljük, hogy a korlátozás nem lesz végleges, de pillanatnyilag - a Ti védelmetekben is - ez volt a legjobb megoldás.

A probléma előzménye, és ami indokolttá tette a fenti megoldás bevezetését:

Április elsején - akaratunkon kívül - a chatsubo.hu oldala bevont minket egy nem túl etikus, "chatelő gyűjtő" kampányba. Ez tömören annyit jelent, hogy aki a chatsubo.hu weblapra belép chatelni, azt a webkliensük több IRC hálózatra, köztük a mi hálózatunkra is felrántja. Ennek az volt az eredménye, hogy az ottani nicklistán megjelentek DumaNet-en csevegők nickjei (nevei) is. 

Az IRC kliens validációval az a célunk, hogy a DumaNet felhasználóit ne tudják ilyen megoldással, akaratuk ellenére, és tudtukon kívül más hálózatokon megjeleníteni.

Üdvözlettel.: DumaNet Team

A Chatsubo "megoldása"...

2013-04-05 - 04:54

Kellemes Húsvétot - 2013

Minden Kedves Chatelőnek, és Barátunknak Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk! :)
We wish a Happy Easter to our Friends & Users!

Az ünnep alkalmával legyetek a Családotokkal, és azokkal, akik fontosak Számotokra..
..utána pedig irány vissza a DumaNetre :p

DumaNet Team

2013-03-31 - 03:33

Új IRC szerverünk: irc.dumanet.org

Kicsivel több, mint egy hónapos teszt időszak után, IRC-s (chat programot használó) felhasználóink fogadják szeretettel új, ötödik IRC szerverünket: 
irc.dumanet.org (6667)

Ez a szerverünk jelenleg nem támogatja az SSL/biztonságos kapcsolódási lehetőséget. Az elkövetkezendő időszakban rövidebb szakadások, átmeneti zavarok előfordulhatnak még.

DumaNet Staff

2013-03-22 - 01:48

Három éves a DumaNet

Eltelt ismét egy év a DumaNet életében, a február hónappal három évesek lettünk.
A viszonylagos kis forgalmunk ellenére büszkék vagyunk arra, hogy stabil, megbízható, dinamikusan fejlődő szolgáltatást nyújtunk valóban reklám (és "szemét") mentesen Nektek. Reméljük, hogy ezt nemcsak mi, hanem Ti is így érzitek, gondoljátok.

Az évek alatt valódi IRC hálózattá nőttük ki magunkat (négy IRC szerverrel), sikeresen felkerülve a mára már elég kevés tagot számláló, "képzeletbeli" magyarországi IRC hálózatokat tartalmató listára. Noha nem könnyű, továbbra is szeretnénk megtalálni a középutat egy modern (web)chat és a "klasszikus IRC" között.

A jövőben igyekszünk erősíteni és fejleszteni a DumaNet közösségi portál funkcióit, bővíteni hálózatunkat, valamint megfelelő magyar IRCs "hátteret" létrehozni. Folyamatban van jó néhány új fejlesztésünk, bővítésünk, illetve egy részben különálló projectünk is, melyeket reméljük, a következő hónapokban be tudunk mutatni Nektek. Véleményetekre, ötleteitekre továbbra is számítunk!

DumaNet Team

2013-02-17 - 03:42

Igényfelmérés: IRC szakportál

Kíváncsiak vagyunk a Véleményetekre!
A DumaNet egy IRC alapú chat. FaceBook oldalunkon egy szavazással várunk Titeket, IRC-s leírásokkal (bemutatók, segédanyagok), gyakorlatilag egy új "szakportállal" kapcsolatban. Elképzeléseiteket külön hozzászólásban is kifejthetitek!

Mi úgy érezzük, az IRC-nek jelenleg nincsen versenyképes minőségi magyar információs háttere, közösségi platformja. A véleményetek -mint mindig - fontos számunkra!

2013-02-08 - 04:15

Karbantartás [2013.02.01]

Kedves Chatelőink!
Ma este (2013.02.01) megközelítőleg egy 10 perces karbantartás sorozat várható mind a négy chat (IRC) szerverünkön, két hullámban. Több oka is van: 1.) általános karbantartás 2.) hálózat bővítés. A karbantartás sorozat úgy lesz végrehajtva, hogy gyakorlatilag a DumaNet hálózata teljesen egyszer sem lesz elérhetetlen, de kisebb szakadásokat (split), átmeneti üzemzavarokat tapasztalhattok majd.

Köszönjük megértéseteket!
Üdvözlettel: DumaNet Gépház

2013-02-01 - 16:31

200 like, PISG & weblap frissítések

December utolsó napjaiban elértük FaceBookon a 200 likeot..
Köszönjük Nektek!

  • PISG statisztikánkat az év elején teljes mértékben beolvasztottuk (integráltuk) weboldalunkba, amely most már elérhető menüpontjaink között is. A 10 legaktívabb chatelő egy kis képet kapott a neve mellé. A képek természetesen valamilyen szempontból köthetők a tulajdonosukhoz. Ez van akinél egyértelmű, van akinél nem.. lehet találgatni.. :P
  • Visszajelzésetek alapján megszüntettük a "beléptető ablakot", amely oldalunk első látogatásakor jelent meg. (és igen, minket is idegesített! :p)

2013-01-10 - 19:19

B.U.É.K! - 2012 -> 2013

Boldog Új Esztendőt Kívánunk Minden Kedves Chatelőnek és Barátunknak!

/ We wish a Happy New Year to our Users and Friends! /


"Csengjen pohár,  zengjen ének,
köszöntsétek az Új Évet,
hozzon Nektek jó ízű kenyeret,
hozzon egészséget,
csendes szeretetet.
B.U.É.K!"

 

DumaNet Team

2012-12-31 - 17:10

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |