Belépés!

Hírek

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Inaktív regisztrációk automatikus törlése

A DumaNet rendszere mostantól automatikusan törli a több mint egy éven keresztül inaktív regisztrációkat és hozzá tartozó profilokat, felszabadítva ezzel a régóta nem használt chates beceneveket! Ezzel a döntéssel és módosítással az az elsődleges célunk, hogy a régóta (jelenleg akár 2-3 éven keresztül) nem használt és foglalt de sokszor népszerű, közkedvelt, vagy éppen általános jellegű beceneveket ismét használhatóvá (egyben újra regisztrálhatóvá is) tegyük a közösség aktív és új tagjai számára.

2017-06-08 - 02:51

Szponzorált hirdetés [U5G]

U5G

2017-05-22 - 00:40

Húsvéti Üdvözlet - 2017

Kedves Csevegőink!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk Nektek, és Családotoknak!
A locsolkodás és az eszem-iszom után vár Titeket továbbra is a DumaNet és Csapata!

"Zöld erdőben most sem jártam, nincs ott wifi, nincsen áram.." :(

DumaNet Team 

2017-04-16 - 01:49

Lounge webes chat kliens - próbaüzem

Próbaképpen és a fejlődés jegyében elindítottuk és Számotokra is elérhetővé tettük a Lounge névre hallgató, sokadik alternatív webes chat kliensünket. Összességében modern, átlátható, bár sok általános és megszokott kényelmi funkciót még nem tartalmaz (mint például: bizonyos menüpontok és opciók, adatlap). Úgy is tekinthetünk rá, mint a "jövő", de még kicsit kiforratlanabb webes chat felületére. A dumanet.eu -n elérhető 'Kiwi' felületünkhöz hasonlóan ennek a használatához sem szükséges semmilyen böngészőbe épülő modul (plugin) pl: flash vagy java, valamint - bár erről megoszlanak az eddigi tapasztalatok - elvileg mobil eszközökről is problémamentesen használható. Nem véletlenül kapta egyelőre a 'próbaüzem' bélyegzőt: előfordulhatnak vele kapcsolatban apróbb fennakadások, hiányosságok. Kíváncsiak vagyunk a tapasztalatokra, véleményetekre, egyben arra is, hogy mi mit tudunk majd kihozni belőle. :) Jövőbeni fejlesztéseinkkel kapcsolatban fantáziát láttunk benne, célunk (többek között) megtalálni a legalkalmasabb, de általatok is kedvelt alternatív felületet.

Lounge webes chat kliensünk elérhetősége: https://dumanet.hu/lounge

2017-03-28 - 18:15

Újraindult a Denora statisztikánk

Közel egy éves (kb tíz hónapos) kihagyás után ismét működik a DumaNet részletes és valós idejű chat statisztikája. A korábbi instabilitásáért felelős, majd átmeneti leállításához is vezető technikai akadályokat reményeink szerint orvosoltuk :) Az újraindításával azonos időben nulláztuk a számlálóit, a korábbi adatokat pedig archíváltuk. Vagyis a mostani felületen csak idén január közepétől szerepelnek adatok. Apróbb hiányosságokra biztosan számítani lehet még, de bízunk benne, hogy hosszabb távon olyan stabil lesz, mint régen.  Valós idejű chat statisztikánk elérhetősége: http://stat.dumanet.hu

2017-02-13 - 05:09

Kellemes Ünnepeket - 2016


Békés Boldog Karácsonyt és sikerekben gazdag Boldog Új Esztendőt Kívánunk Minden Kedves Csevegőnknek, közösségünkbe rendszeresen visszajáró hűséges tagjainak! Élvezzétek az ünnepet, töltsétek az időt Szeretteitekkel, alkalmasint pedig nézzetek be hozzánk is. :)


DumaNet Csapata

2016-12-24 - 01:50

Változik az SSL (titkosított) kapcsolat portja

Kedves Csevegőink!

Változik az SSL (titkosított) kapcsolathoz használt port a DumaNet szerverein:
Mostantól a 6666 helyett 6697 -es portot használjátok a titkosított kapcsolathoz! Ez a változás a chat programokat, telefonos appokat (=IRC klienst) használó Csevegőinket érinti első sorban. Pl: mIRC, AndChat,

Kérjük módosítsátok mielőbb a chat programjaitok beállításait a megadottak szerint, hogy továbbra is zökkenőmentesen tudjatok csatlakozni közösségünkhöz! Természetesen az átállás nem egyik napról a másikra történik.. a régi 6666-os port fokozatosan kerül kivezetésre, 2016. október hónap végéig még elérhető lesz!

Részletek, valamint a változtatás oka:
A titkosított (SSL) kapcsolatokhoz az IRC alapú chat szerverek (amilyen a DumaNet is) általánosságban és szabványszerűen a 6697-es portot használják, ezzel ellentétben mi a DumaNetes szervereken a 6666-ot jelöltük ki a "kezdet kezdetén" erre a célra az egyszerűség kedvéért. Szolgáltatásainkat szeretnénk a szabvány irányelveihez igazítani, ezért a DumaNet szerverei mától hivatalosan is a 6697-es portot használják SSL kapcsolatokhoz, az eddig megszokott port pedig 2016. október 31.-ével megszűnik. Súgónkat, és a témával kapcsolatos leírásainkat ennek megfelelően frissítettük.

2016-08-12 - 20:02

Óránkénti PISG & gyorsabb honlap

A napi egy alkalom helyett mostantól óránként frissül a DumaNet olvasmányos, 150 legaktívabb csevegő névsorát is tartalmazó statisztikája a PISG, melynek a kinézetén is alakítottunk egy kicsit. Sikeresen megoldottuk a korábban felmerült adatfrissítési hiányosságát is. Neo mostantól a !pisg csevego_neve parancsra nem csak a csevegő összes sorainak a számát mondja meg, hanem egy véletlenszerűen kiragadott mondatot is közöl korábbi aktivitásából.

Olvasmányos statisztikánk: http://pisg.dumanet.hu

A hónap elején optimalizáltuk honlapunkat. Az eddigi tapasztalatok szerint megszűntek a késő délután és az esti órákban gyakran érezhető lassulások, melyet Ti is többször jeleztetek felénk. A korábbinál érezhetően gyorsabban töltődik be DumaNet. Bízunk benne, hogy ezt nem csak mi érezzük így.. :p

2016-02-12 - 05:43

Új alternatív webes felületünk

Január végével útjára indítottuk legújabb, egyben harmadik alternatív webes felületünket a dumanet.eu internetes cím alatt. Egyszerű, átlátható és gyors, bár kinézete némiképp visszafogottabb a megszokottnál. Érdekessége, hogy használatához semmiféle böngésző kiegészítőre (pl: Flash vagy Java plugin) nincs szükség, és elméletben a legtöbb modernebb mobil eszközzel alkalmazások telepítése nélkül is használható. Alapértelmezetten támogatja a titkosított (SSL) kommunikációt a Csevegők és a szerver között. Ez az alternatív oldalunk az irc.dumanet.eu chat (IRC) szerverünkhöz csatlakozik, és a modern Kiwi IRC alapjain nyugszik.

Alternatívánk használatát elsősorban akkor javasoljuk Nektek, ha valamiért nem tudtok belépni honlapunkon a megszokott módon, vagy például ha gyakran megszakad az aktív kapcsolat csevegés közben.

2016-01-25 - 06:10

Kellemes Ünnepeket Kívánunk - 2015

Minden Kedves Csevegőnknek és Családtagjaiknak Kellemes Ünnepeket, Boldog Karácsonyt és eredményekben gazdag új esztendőt kívánunk!


Töltsétek az ünnepeket szeretteitekkel, barátaitokkal, és nézzetek be hozzánk az ünnepek alatt is ;)  Mi 2016-ban is azon leszünk, hogy stabil technikai háttér, és kellemes közösség fogadjon Titeket kedvenc cseteteken! :)

2015-12-23 - 19:45

RoBOTos irányelvek (változás) és tájékoztató

Kedves Látogatóink!

A napokban többször is találkoztunk olyan feltételezésekkel, amik szerint a DumaNet a csevegők károsítása céljából adathalász botokat üzemeltet. Ezúton szeretnénk megnyugtatni mindenkit, hogy a hír nem igaz. A DumaNet által üzemeltetett botok csakis kizárólag a chat (többlet) funkcióinak támogatására szolgálnak (Neo, StatServ, VagoIstvan pisg stb).

Ugyanakkor azt mindenképpen tartsátok szem előtt, hogy az összes kommunikációs szolgáltatást nyújtó weblap, köztük a DumaNet is folyamatosan a rosszindulatú szoftverek célkeresztjében áll, melyek az adott weblap nyújtotta lehetőségeket kihasználva próbálnak látogatókhoz, esetleg érzékeny adatokhoz hozzájutni. Ezek ellen 100%-osan védekezni nem lehet, de mindenképpen az a célunk, hogy a legjobban megnehezítsük az ilyen jellegű próbálkozásokat - lásd korábban a Chatsubo ellen tett intézkedéseinket.

Most sem gondolkozunk másképp, ezért
2016. Január 01-től az alábbi botokra vonatkozó szabályok kerülnek bevezetésre:

  • A botoknak kötelező a +B flag-et feltenni magukra - ezáltal bárki láthatja, hogy az illető robot.
  • A robotokat üzemeltető tulajdonosoknak egységes módon lehetőségük lesz jelezniük felénk, hogy botot üzemeltetnek. Így amennyiben panasz érkezik egy botra, azonnal kapcsolatba tudunk lépni a gazdájával. Erre természetesen senkit se kötelezhetünk, de ennek elmulasztása esetén panasz beérkezésekor a botnak vélt névvel fogjuk felvenni a kapcsolatot és ha 2 órán belül nem érkezik válasz, automatikus kitiltásban részesül az illető.
  • A bejelentett robotok és az üzemeltetőik listája "botnick - felhasználónév" formátumban megtalálható lesz a honlapunkon.

A szankciók bevezetésének határideje: 2016.01.01. Erre a határidőre azért van szükség, mert egyrészt nekünk is fel kell készülnünk a változtatásokra, másrészt pedig nem szeretnénk a normális botok üzemeltetőivel kiszúrni.

Végezetül pedig szeretnénk erősíteni a gondolatot bennetek, miszerint ismeretlen embernek se chaten, se email-ben, se pedig közösségi hálózatokon ne adjatok ki bizalmas információkat. Az utcán sem mentek oda senkihez véletlenszerűen azért, hogy végre megoszthassátok valakivel a bankkártya adataitokat. ;)

További kellemes chatelést kívánunk,
DumaNet Staff

2015-12-15 - 01:42

Öt évesek lettünk!

Boldog Szülinapot, DumaNet!

Hivatalosan is itt a tavasz, mi pedig 5 évesek lettünk (igaz, még február közepén, de hát jobb későn, mint soha). Kereknek nem kerek szám, de azért ez sem egy utolsó mérföldkő a DumaNet életében.

Örülünk annak, hogy ennyi idő alatt sikerült meghatározó szereplővé válni a magyar chates életben szolgáltatásunkkal (ráadásul valóban reklám, és "szemét" mentesen). Egyre többen vannak akik a mi közösségünket választják, jó látni hogy sokan napi szinten vissza is térnek hozzánk valóban kis virtuális ismeretségi köröket alkotva. Ígérjük, igyekszünk a jövőben is megfelelő, stabil terepet biztosítani Számotokra a kommunikációhoz, ismerkedéshez, a már megszokott vezérelveinket követve. A minőség viszont nem csak a DumaNet szervereinek stabilitásán és Moderátoraink munkáján múlik, hanem azon is, hogy Ti milyen légkört igyekeztek teremteni, hiszen mi a terepet adjuk, a többit már Nektek kell. :) Sok új elképzelés, ötlet van a tarsolyunkban a jövőt illetően fejlesztések terén, csak sajnos időből jut kevés, de azért igyekszünk előre lépni a jövőben, valamint gyakrabban informálni Titeket felületeinken (itt, a honlapunkon, FaceBookon és Twitter) eseményeinkről.

Üdvözlettel:
A DumaNet Csapata

2015-03-22 - 18:24

Átalakított regisztrációs felület, folyamat

A mai nappal modernizáltuk, és kicsit át is alakítottuk regisztrációs felületünket! Apróbb 
korrekciókra (kinézet terén) esetleg még lehet számítani, de a lényeg már most is látszik. 
Reméljük, az új megoldás is elnyeri tetszéseteket! :)

A főbb változtatásokról bővebben:
- Regisztrációt követően azonnal használhatóvá válik a chates név, az email megerősítésre egy nap áll rendelkezésre. Ennek hiányában a regisztráció automatikusan törlődik.
- A korábbi "kétlépcsős" regisztrációs folyamat egylépcsőssé vált: rendszerünk a választott nicket mostantól nem az email megerősítés után kéri be.

2014-04-19 - 21:43

Happy Birthday x4

Ismét elmúlt egy év a DumaNet életében..

Ismét február, csak most (a változatosság kedvéért) 2014-et írunk, és ezzel 4 évesek lettünk! Túlzottan látványos változásokat nem hozott az elmúlt év a DumaNet életében. Viszont teljesen - és reményeink szerint véglegesen - sikerült megszabadulnunk a rendszeresen visszatérő apró, de annál idegesítőbb hálózati fennakadásoktól, márpedig ez egy (IRC alapú) chat hálózat esetében nem éppen utolsó szempont (a stabilitás). Igyekeztünk apró, de hasznos funkciókkal bővíteni a lehetőségeiteket a chaten (pl: Neo új, publikus parancsai). Elmondhatjuk, hogy lassan, de biztosan növekszik azok száma, akik minket választanak. - köszönjük!

Moderátoraink közel 4 éve változatlanul, kitartóan velünk vannak, és biztosítják a megfelelő körülményeket a Számotokra. Továbbra is büszkék vagyunk arra, hogy a DumaNet és szolgáltatásai nem "profit célú", weblapunk letisztult, jól átlátható, valóban reklám és "szemét" mentes (clean and clear elv).

2014-02-16 - 23:36

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |