Belépés!

Hírek

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Húsvét 2012

 Minden Kedves Felhasználónknak, Barátunknak és Támogatónknak Kellemes Húsvéti  Ünnepet Kívánunk!

 We wish a happy Easter holiday, to our Users and our Friends!

 

DumaNet Team

2012-04-07 - 03:35

Moderátoraink

 Akik már egy jó ideje, lassan két éve kitartóan velünk vannak, ha pedig kell "csendben", és  megbízhatóan teszik a dolgukat, Nekik köszönhetően szinte mindig van egyfajta support,  felügyelet a chaten, szóba mégis ritkán kerülnek, ezért hiánypótlólag tehát..

 A DumaNet moderátorai (hivatalosan is):
 Rapture, Matyi, Sophie

2012-03-08 - 03:03

Éjszakai restart..

Az elkövetkezendő napok valamelyikén (késő este, éjszska) rajtunk kivülálló okok miatt -ami többnyire rendszer és hálózatfejlesztést takar szolgáltatói oldalról - egy restart várható ami legrosszabb esetben kb 5perc kimaradást eredményezhet. Másodlagos IRC (csevegő) szervereink természetesen ez idő alatt is elérhetők lesznek!

Frissítés [2012.02.24. 1:04]: Túlvagyunk eme műveleten is. 

Üdv.:
DumaNet Gépház

2012-02-23 - 03:11

Két évesek vagyunk..

 Boldog Szülinapot, DumaNet!

 Eltelt ismét egy év, immár két évesek vagyunk jelen formankban. Lehetőségeinkhez mérten  igyekeztük fejleszteni, bővíteni szolgaltatasainkat, amit persze eztán  is fogunk. Reméljük,  rendszeres csevegőink ezeket észre is vették. Az idő mint mindenhol, itt is  hiánycikk, ezért  sok  ígért elképzelésünk csúszik, megvalósításra vár.
 
Nem titok, forgalmunk idáig sajnos elmaradt a várttól, de mi töretlenül hiszünk abban, hogy létjogosultságunk van - egyfajta ellenpéldaként - egy olyan környezetben, ahol szinte minden a felhasználói szokásokon alapuló reklámokról, marketinges profitról, és felhasználók adatainak "kereskedelméröl" szól. Nálunk (bar ajánlott) nem volt es nem is lesz kötelező regisztrácio.

Fejlesztes, részben teszteles alatt áll a "Chatmin", ami egy egyedi adminisztracios felulet a "Sajat chat" projectünkhöz. Ez részben már most is elérhető (lásd korábbi híreket). Nemrég elkészült weboldalunk szebb, modernebb külseje is.

Üdvözlettel:
A DumaNet Csapata

2012-02-17 - 19:30

DumaNet Reboot - 2011 június

Ha jól számolom, kb. 8 hónapot csúsztunk, de sebaj, a lényeg, hogy eljött ez a nap is:)

A dizájnban semmi extra nincs, valami kellett ami szélesebb és elviszi a tartalmat. Hát ez lett.:)

Sokkal fontosabb, hogy szinte minden mechanizmust ami a weblap és az IRC szerverünk között zajlott, 0-ról újraírtunk, ami lényegében annyit jelent, hogy most remélhetőleg minden működik rendesen.

Az elmúlt napokban a tesztelések sajnos a régi weblapról érkező regisztrációkat ellehetetlenítették. Az érintettektől ezúton kérünk elnézést. A szóban forgó e-mail címeket kivezettük a rendszerből és így mindenkinek újra szabad a regisztráció!:) [és remélhetőleg a gmail-lel vívott "spam" csatának is vége, de nem akarom elkiabálni:)]

További változás, hogy a súgót kicsit "kiglancoltuk". Tartalmilag még bőven folyamatban van az alakítása, de első körben így is hatalmas ugrást tettünk a kezelhető, átlátható felület felé.

Talán a legfontosabb újítás, hogy ismét szabad a szobák regisztrációja! Ezt bejelentkezés után a weblapon tehetitek meg a megfelelő menüpontban.
Fontos megjegyezni, hogy az ékezetes szobanevekből adódó problémák miatt a weblapokba beilleszthető HTML kód változott! Elméletileg a régi kóddal is be kell tudnotok lépni, de ha esetleg valami hiba jelentkezik, akkor cseréljétek ki a kódot a frissre!

A képfeltöltés ismét elérhető lett, de az adatlapok megtekintésének kialakítására nem jutott idő. Erre igyekszünk még februárban sort keríteni.

Sokkal fontosabb teendő az elkövetkezendő napokra egy használható jelszó-regeneráló, de addig is, ha elfelejtettétek a jelszavatokat, küldjetek egy e-mailt a -ra és generálunk Nektek egy másikat, amit megtudtok változtatni a weblapról.

Ha látjuk, hogy a jelenlegi rendszer stabilan működik és az esetleg felmerülő hibákat sikerül orvosolni, akkor a szobák webes adminisztrációjának kiterjesztésére fogunk összpontosítani. (leginkább az aop, sop, vop, hop listák egyszerűbb kezelése lesz a cél)
Reméljük, hogy a friss weblapunk gördülékenyebbé teszi majd a chat működését és több problémát szüntetett meg, mint amennyit magával hozott.:)

Üdv,
DumaNet (Adam)

2012-02-04 - 20:07

DumaNet IRC - Már SSL-en is!

A mai naptól kezdve a DumaNet IRC szervere már titkosított csatornán (SSL) keresztül is elérhető!

Ehhez nem kell mást tenned, mint az SSL kompatibilis klienseddel a dumanet.hu +6666-os portjára csatlakozol. (a + jel fontos, tehát pl. /server dumanet.hu +6666)

Fontos megjegyezni, hogy a tanúsítvány csak a "dumanet.hu" címre szól. Abban az esetben ha mást írtok be (pl. irc.dumanet.hu), nem megbízható kapcsolatra fog gyanakodni a kliensetek. (attól még a csatorna természetesen titkosított lesz)

A webchatet is igyekszünk igazítani az SSL-hez, de ez egy következő lépcsője lesz a fejlesztéseknek:)

Frissítés [2012.02.16]:
Beállítási segédlet, részletes magyarázat a mIRC-hez súgónkban.

DumaNet

2012-01-29 - 16:17

Hosszú éjszaka.. [END]

Karbantartás vége, minden működik a "régi pompájában" :)
Üdv.: DumaNet

2012-01-28 - 03:43

Hosszú éjszaka..

2012. január 27.-én, pénteken éjszaka összetett karbantartást végzünk weboldalunkon (weboldalunkat és a csevegést kiszolgáló elsődleges szerverünkön). Ez alatt az idő alatt a DumaNetnek egy korlátozott, egyszerüsített változata érhető majd csak el, így az "élet" erre az időre sem áll majd meg. :) Remélhetőleg a hajnali, kora reggeli órákra minden visszaáll majd a megszokott állapotba. Ezt a hírt frissíteni fogjuk.

A kellemetlenségért elnézést kérünk!
DumaNet Gépház 

2012-01-20 - 16:57

Szobák regisztrációja - Szünet

Sziasztok!

A napokban több félreértés is adódott a szobák regisztrációját illetően, ezeket igyekszem a következőkben tisztázni:

A helyzet az, hogy pillanatnyilag a szobák regisztrálása LEHETSÉGES, de nem az ide vonatkozó menüpontban leírt módon.
Ennek oka, hogy egyszerre érkeztünk el egy fejlesztés közepéhez és egy vizsgaidőszak közepéhez is és a kapacitásaink végesnek bizonyultak:(

Tehát átmenetileg a szoba regisztrációjának menete:

  1. Regisztrálod magad a DumaNet-en (regisztráció)
  2. Belépsz és írsz Adam-nak vagy Adam|off-nak egy üzenetet, hogy melyik szobát szeretnéd a neved alatt tudni és ahogy gépközelben lesz ez a kedves kis fickó (:P), örömmel beregisztrálja neked a szobád.

Ez az állapot remélhetőleg heteken belül megszűnik és feláll az új rend, amiben webes felületről adminisztrálhatjátok majd a szobáitokat.

DumaNet

2012-01-12 - 21:27

BUÉK 2012!

  B. U. É. K.
  Boldog Új Évet Kívánunk!
 We wish a Happy New Year! 

DumaNet Team

2011-12-31 - 15:18

Karácsonyi Üdvözlet (2011)

(Katt a képre, új ablakban megnő a mérete!)

Kellemes karácsonyi Ünnepeket kívánunk minden kedves Barátunknak és Felhasználónknak!

We wish a Merry Christmas to our Friends and our Users! 


DumaNet Staff 

2011-12-20 - 19:06

IPv6 Ready:)

ipv6Welcome to the future.. A hír címe magáért beszél. :) A DumaNet részben felkészült az IPv6-ra, a mai naptól lehetőség van IPv6-os címekről is kapcsolódni a DumaNet elsődleges chat (IRC) szerveréhez, IRC klienst használóknak, illetve IPv6-os IP címekkel rendelkezőknek.

Szerver: ipv6.dumanet.hu
Port: 6667

Üdvözlettel:
DumaNet Team

2011-11-05 - 16:56

Összetett statisztika

StatisztikaSzolgáltatásaink egy összetett, publikusan elérhető magyar nyelvű statisztikai modullal bővült. A rendszer részletes, valós idejű adatokkal szolgál a csevegőkről (akár felhasználónév szerinti bontásban), a chat szobákról, és magáról a csevegő szerverről is. A számadatokat pedig különböző grafikonok teszik "látványossá". :) A statisztikában a nem regisztrált csevegők is megjelennek. Néhány hibáról tudunk még, melynek javítása folyamatban van (pl: szervereknél csak egyik csevegő szerverünk jelenik meg).

A statisztikai modulunk ezen a címen érhető el:
http://stat.dumanet.hu


Üdv.:
DumaNet Team 

2011-10-16 - 20:20

Androidos alkalmazás

Androidos eszkökkel ("okostelefon", táblagép) lehetőség van a DumaNethez közvetlenül csatlakozni, és egyszerűen csevegni bárhonnét, egy a telefonra telepíthető ingyenes, egyszerű alkalmazással, a Yaaic-el. Az alkalmazás egyik nagy előnye, hogy minimális adatforgalmat generál, ami telefon (mobilnet, wap) esetén nem lényegtelen.


A program letölthető (akár közvetlenül a telefonoddal): INNEN
Segítség a beállításokhoz (egyszerű): ITT

Ez az alkalmazás külső forrásból van, megtalálható az Android Marketen is.
Felelősséget nem tudunk vállalni érte.

Üdvözlettel:
DumaNet Staff

2011-08-11 - 21:06

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |