Belépés!

Hírek

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

30 éves az IRC & Kvíz toplista

30 éves az IRC (Internet Relay Chat)!

Idén lett 30 éves az IRC (Internet Relay Chat), ami lényegében a DumaNet motorjául is szolgál. Egy olyan kommunikációs szolgáltatásról beszélhetünk, ami elméletben korlátlan csevegő valós idejű szöveges társalgását teszi lehetővé. Az IRC 1988 augusztusában látott napvilágot a finn Oulu egyetemen Jarkko Oikarinen keze által, célja pedig az intézményben korábban használt csoportos kommunikációra alkalmas megoldás leváltása volt. Ezt követően más intézmények is indítottak "chat szervereket", összekapcsolásukkal pedig létrejöhetett az első hálózat. Az IRC rövidesen kilépett az "egyetemi zárt világból" a szélesebb körű ismertség és felhasználás irányába.. hogy aztán sok-sok évvel később, 2010-ben egy DumaNet nevű magyar chat, IRC hálózat gépházába is beköltözhessen.
A teljes és részletes összefoglalónkért kattints IDE!


DumaNet #kviz játék toplista

A DumaNet #kvíz játékának pontszámai mostantól elérhetőek toplista formájában a honlapunkról is.
A toplista a játékosokat és játékban elért pontszámaikat listázza táblázatos formában olyan módon, hogy egy helyes válasz egy pontnak felel meg. A táblázat (jelenleg) minden játékos eredményét tartalmazza, aki legalább 10 pontot elért a játékban. A játék a chat #kviz szobájában érhető el
DumaNet KvízStat: https://dumanet.hu/kvizstat

2018-12-14 - 23:30

Hangolódj velünk Te is :) - Halloween PromoHangolódj velünk, köztünk a hosszú hétvégére!

2018-11-01 - 00:14

Új játék a chaten (UNO) & Netikett felhívás (névhasználat)

 Új Uno kártyajáték, #uno szoba a DumaNeten!

A DumaNeten mostantól elérhető az ismert UNO kártyajáték chatre szabott (de lényegét tekintve változatlan) verziója, mellyel szerettük volna bőviteni a chaten elérhető játékok, lehetőségek számát. Az Uno lényegében egy színre szín, számra szám kártyajáték, ahol az a cél, hogy a te kezedből elfogyjanak a lapok, a többiek kezében pedig minél több maradjon! Játszani a chat #uno szobájában van lehetőség más csevegőkkel, vagy akár egyedül a géppel (bottal) is. A legkönnyebben a szobalistán keresztül léphettek be.
A játék részletesebb leírásáért, parancsok listájáért kattints IDE!


Netikett felhívás, szigorúbb moderálás (névhasználat)

Szeretnénk felhívni figyelmetek a chaten érvényes viselkedési illemkódex, a Netikett betartására!
A nyári hónapok tapasztalatai, valamint a visszajelzéseitek alapján a következő időszakban Moderátoraink fokozottabban odafigyelnek (egyben szigorúbban is szankcionálják) a Netikett alábbi részeit:

  • chates névhasználat: trágár, obszcén, túlzottan erotikus vagy burkoltan de mégis nyilvánvalóan arra utaló becenév (nick) használata.
  • korhatáros témák és tartalmak a közös szobában (korhatáros témák számára fenntartott szoba: #vadvagyak -mely elérhető a szobalistából).
  • Csevegők, Moderátorok sértegetése, provokálása.

A felsorolt pontok szigorúbb kezelését a megszokott nyugodt és kellemes légkör fenntartása miatt látjuk szükségesnek.

2018-08-14 - 16:41

DumaLap - A DumaNet közösségi nyomdája

Örömmel mutatjuk be Nektek a DumaNet egy új közösségi felületét, blogját a DumaLapot! Elsődleges célunk a közösségi szellem erősítése, egy felület mely az aktualitásokkal foglalkozik, folyamatosan frissül, és ahol szeretnénk minél több Tőletek származó tartalmat elérhetővé tenni. A DumaLap valóban a közösségnek szól, Tőletek és tőlünk: Nektek. A teljesség igénye nélkül: napi aktualitások, kis humor, programajánlók, kiragadott pillanatok a DumaNet életéből, és egy kis művészet vár rátok. Arra szeretnénk bíztatni Titeket, hogy bátran küldjetek be tartalmakat, ezáltal vegyetek részt a szerkesztésében, olvasva pedig egymás és a közösség jobb megismerésében. :)

BelépszKilépsz DumaLap:  http://ujsag.dumanet.hu

A DumaLap oldalon elérhető csevegői tartalmak szerkesztettek (moderálás után kerülnek ki), szerzőik (és nem a DumaNet Staff, oldal szerkesztőinek) véleményét tükrözik.

2018-03-30 - 04:00

AndroIRC - chat alkalmazás telefonra (az AndChat alternatíva)

Mivel sajnos elérhetetlenné vált a Google Play rendszerében a sokunk által használt és kedvelt Androidos chat alkalmazás, az AndChat ingyenesen letölthető változata, ezért kénytelenek voltunk alternatív lehetőségek után nézni, és másik alkalmazást (is) ajánlani, elérhetővé tenni a Számotokra.

Ezen okból kifolyólag ajánljuk most Nektek az ingyenes és magyar nyelven is elérhető AndroIRC appot melynek beállításához és használatához képes útmutatót Súgónk ezen oldalán találhattok.

Figyelem: Ha jelenleg AndChatet használsz, NE töröld le! Ha korábbiakban már telepítetted az AndChatet mobil eszközödre, az a továbbiakban is ugyan úgy használható marad (amíg le nem törlöd az eszközről!), alkalmazást váltanod ebben az esetben nem szükséges (és nem is ajánljuk)!

Kiknek, és milyen esetekben ajánljuk a telefonos chat app használatát?
* Ha sokat chatelsz a DumaNeten, aktív tagja vagy közösségünknek, valamint sokat vagy úton és telefonról is szívesen csatlakoznál hozzánk.
* Ha jelenleg is sokat használod a DumaNetet okostelefonról. Igaz hogy a dumanet.eu felületünk működik telefonról és táblagépről, az alkalmazás mégis sokkal több lehetőséget nyújthat Számodra!

2018-02-26 - 21:36

Kellemes Ünnepeket - 2017

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag Boldog Új Esztendőt Kívánunk közösségünk Minden Kedves tagjának és hozzátartozójának! :)

Köszönjük, hogy oly sok éven át a DumaNetet választjátok. Hozzon 2018 szépet. újat, maradandó élményeket közösségünk tagjai számára!

2017-12-23 - 22:46

Új, sötét színárnyalatú chat kliens kinézet (téma)

Klasszikus, elsődleges chat felületünk (flash alapú) egy új, sötétebb színárnyalatokra hangolt kinézettel bővült a napokban. Korábban többen is jeleztétek felénk hogy örülnétek több, más jelegű kinézeteknek is, így reméljük örömmel fogadjátok a -nem véletlen- "Dark" névre keresztelt újítást. Az elgondolás alapjául (színvilágot illetően) a néhány hónappal ezelőtt próbaképpen bemutatott (és természetesen azóta is elérhető) "Lounge" kliensünk szolgált. Az ötletet és a megvalósítást pedig -ez úton is- köszönjük BOSZInnyo Moderátorunknak!

2017-08-06 - 03:08

Inaktív regisztrációk automatikus törlése

A DumaNet rendszere mostantól automatikusan törli a több mint egy éven keresztül inaktív regisztrációkat és hozzá tartozó profilokat, felszabadítva ezzel a régóta nem használt chates beceneveket! Ezzel a döntéssel és módosítással az az elsődleges célunk, hogy a régóta (jelenleg akár 2-3 éven keresztül) nem használt és foglalt de sokszor népszerű, közkedvelt, vagy éppen általános jellegű beceneveket ismét használhatóvá (egyben újra regisztrálhatóvá is) tegyük a közösség aktív és új tagjai számára.

2017-06-08 - 02:51

Szponzorált hirdetés [U5G]

U5G

2017-05-22 - 00:40

Húsvéti Üdvözlet - 2017

Kedves Csevegőink!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk Nektek, és Családotoknak!
A locsolkodás és az eszem-iszom után vár Titeket továbbra is a DumaNet és Csapata!

"Zöld erdőben most sem jártam, nincs ott wifi, nincsen áram.." :(

DumaNet Team 

2017-04-16 - 01:49

Lounge webes chat kliens - próbaüzem

Próbaképpen és a fejlődés jegyében elindítottuk és Számotokra is elérhetővé tettük a Lounge névre hallgató, sokadik alternatív webes chat kliensünket. Összességében modern, átlátható, bár sok általános és megszokott kényelmi funkciót még nem tartalmaz (mint például: bizonyos menüpontok és opciók, adatlap). Úgy is tekinthetünk rá, mint a "jövő", de még kicsit kiforratlanabb webes chat felületére. A dumanet.eu -n elérhető 'Kiwi' felületünkhöz hasonlóan ennek a használatához sem szükséges semmilyen böngészőbe épülő modul (plugin) pl: flash vagy java, valamint - bár erről megoszlanak az eddigi tapasztalatok - elvileg mobil eszközökről is problémamentesen használható. Nem véletlenül kapta egyelőre a 'próbaüzem' bélyegzőt: előfordulhatnak vele kapcsolatban apróbb fennakadások, hiányosságok. Kíváncsiak vagyunk a tapasztalatokra, véleményetekre, egyben arra is, hogy mi mit tudunk majd kihozni belőle. :) Jövőbeni fejlesztéseinkkel kapcsolatban fantáziát láttunk benne, célunk (többek között) megtalálni a legalkalmasabb, de általatok is kedvelt alternatív felületet.

Lounge webes chat kliensünk elérhetősége: https://dumanet.hu/lounge

2017-03-28 - 18:15

Újraindult a Denora statisztikánk

Közel egy éves (kb tíz hónapos) kihagyás után ismét működik a DumaNet részletes és valós idejű chat statisztikája. A korábbi instabilitásáért felelős, majd átmeneti leállításához is vezető technikai akadályokat reményeink szerint orvosoltuk :) Az újraindításával azonos időben nulláztuk a számlálóit, a korábbi adatokat pedig archíváltuk. Vagyis a mostani felületen csak idén január közepétől szerepelnek adatok. Apróbb hiányosságokra biztosan számítani lehet még, de bízunk benne, hogy hosszabb távon olyan stabil lesz, mint régen.  Valós idejű chat statisztikánk elérhetősége: http://stat.dumanet.hu

2017-02-13 - 05:09

Kellemes Ünnepeket - 2016


Békés Boldog Karácsonyt és sikerekben gazdag Boldog Új Esztendőt Kívánunk Minden Kedves Csevegőnknek, közösségünkbe rendszeresen visszajáró hűséges tagjainak! Élvezzétek az ünnepet, töltsétek az időt Szeretteitekkel, alkalmasint pedig nézzetek be hozzánk is. :)


DumaNet Csapata

2016-12-24 - 01:50

Változik az SSL (titkosított) kapcsolat portja

Kedves Csevegőink!

Változik az SSL (titkosított) kapcsolathoz használt port a DumaNet szerverein:
Mostantól a 6666 helyett 6697 -es portot használjátok a titkosított kapcsolathoz! Ez a változás a chat programokat, telefonos appokat (=IRC klienst) használó Csevegőinket érinti első sorban. Pl: mIRC, AndChat,

Kérjük módosítsátok mielőbb a chat programjaitok beállításait a megadottak szerint, hogy továbbra is zökkenőmentesen tudjatok csatlakozni közösségünkhöz! Természetesen az átállás nem egyik napról a másikra történik.. a régi 6666-os port fokozatosan kerül kivezetésre, 2016. október hónap végéig még elérhető lesz!

Részletek, valamint a változtatás oka:
A titkosított (SSL) kapcsolatokhoz az IRC alapú chat szerverek (amilyen a DumaNet is) általánosságban és szabványszerűen a 6697-es portot használják, ezzel ellentétben mi a DumaNetes szervereken a 6666-ot jelöltük ki a "kezdet kezdetén" erre a célra az egyszerűség kedvéért. Szolgáltatásainkat szeretnénk a szabvány irányelveihez igazítani, ezért a DumaNet szerverei mától hivatalosan is a 6697-es portot használják SSL kapcsolatokhoz, az eddig megszokott port pedig 2016. október 31.-ével megszűnik. Súgónkat, és a témával kapcsolatos leírásainkat ennek megfelelően frissítettük.

2016-08-12 - 20:02

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |