Belépés!

Hírek

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

USA szerver online ismét

A(z) uh.dumanet.com (USA), negyedik IRC (csevegő) szerverünk ismételten elérhető. A leállást hosting partnerunk (USA) egyelőre nem indokolta semmivel. Sajnos a követlkező napokban/héten még nem garantálható semmi.

Kellemes estét:
DumaNet 

2011-07-10 - 19:44

uh.dumanet.com down

Kedves Felhasznaloink!

4. csevego (IRC) szerverunk, a(z) uh.dumanet.com a mai naptol sajnos nem elérhető. Jövőbeni elérhetősége/működése sajnos pillanatnyilag nem garantalt. Friss info/update még a héten! Természetesen a chat zavartalanul működik, a probléma csak a 4. szerverünket érinti.

Üdv.: DumaNet Team

2011-07-06 - 01:37

Szobák regisztrálás - szünet

Sziasztok!

Már nagyban gyúrunk a júliusi "reboot"-ra és ez sajnos a szobák regisztrációjának ideiglenes letiltásával jár.

Ok: A közeljövőben a szobák egy egyszerű webes adminisztrációs felületet kapnak, hogy kényelmesebb és érthetőbb legyen azok adminisztrálása, de a tesztidőszak (most) idején csak bekavarna, ha közben szobákat regisztrálnátok.

Természetesen a saját chat továbbra is beszúrható tetszőleges szobákkal bármilyen weblapra, csak a ChanServ-nél nem lehet őket levédeni.

Ez az állapot remélhetőleg max. 1-2 hétig fog tartani, a rendelkezésünkre álló időtől és kapacitásunktól függően.

DumaNet - Szucsi

2011-06-25 - 18:16

Karbantartás: irc.dumanet.com

Harmadik (tartalék) csevegő szerverünk a(z) irc.dumanet.com előre tervezett karbantartás miatt kb ~5percen keresztül nem volt elérhető az éjszaka folyamán (00:52-00:55). Hasonló, technikai fejlesztést, karbantartást hajtottunk végre a hó elején, 4. szerverünkön is. A weboldalról érkező felhasználókat ez egyáltalán nem érintette. Elnézést a kellemetlenségért.

Üdv.: DumaNet Team

2011-05-27 - 01:51

A visszaszámlálás elkezdődött..

Az elmúlt időszakban a technikai lehetőségeink eléggé meghaladták a sokéves átlagot, éppen ezért úgy gondoljuk, ideje ezt a fejlődést jól láthatóvá tenni. Ennek érdekében a közeljövőben teljesen át fogunk alakulni és az átalakulással egy időben elhagyjuk a - nagydobra nem vert - "próbaüzem" jelzőt is. Visszaállítjuk leállósávos szolgáltatásainkat és felpörgetjük a közösségi szellemet, mert bár nem jellemző ránk, hogy publikáljunk ilyen adatokat, de a regisztrált felhasználóink száma lassan eléri a félezret. Reméljük az átalakulás után az aktív tagok száma is megközelíti ezt a szép kerek értéket.:-)

Üdv.:
A DumaNet Csapata

2011-05-16 - 16:38

Karbantartás: uh.dumanet.com

Kedves Felhasználóink!

Tegnap délután (13:30-tól) karbantartási munkálatok miatt, kb ~1, 1-5órán keresztül nem volt elérhető, utána pedig kicsit akadozott a negyedik IRC szerverünk, a(z) uh.dumanet.com (USA). Aki ezt a szervert használta idáig IRC klienssel, és IP alapján csatlakozott, nem pedig host, az írja át a szerver címét kliensében, mert megváltozott a szerver IP-je. Technikai hátterünk modernizálása szükségessé vált, a karbantartás és vele járó rövid leállás elkerülhetetlen volt.

A karbantartás, leállás magát a chatet, honlapunkat, webchatet, "saját chat" projectet, másik 3 IRC szerverünket természetesen NEM érintette.

2011-05-10 - 16:42

Változások a hierarchiában

A napokban változások történtek a DumaNet-en, ugyanis a fő támogatónk/szervertulaj (=Vagasi_Feri) mostantól aktívan részt vesz a chates életben!

Ferinek az a kérése, hogy MINDEN operátor és egyéb "jog" kérelemmel hozzá és ne titushoz vagy Szucsihez forduljatok!

Üdvözlettel,
DumaNet team

2011-05-02 - 18:36

Húsvét

Kellemes Húsvétot kívánunk Minden Kedves Barátunk, és Felhasználónk számára!
[We wish a Happy Easter to our Users and our Friends!] 

DumaNet Csapata
[The DumaNet Team]

2011-04-24 - 15:47

Súgó, Neo, Facebook, Biztonságos belépés (SSL)

Sziasztok!
Itt a tavasz, kellemes az idő, mi pedig variálgatunk, mint mindig. Vigyor
Az elmúlt hetekben kicsit változott webchat kliensünk kinézete, és hogy mindenki számára egyértelmű legyen a belépés folyamata (pl: nem kötelező a regisztráció) kikerült egy szép nagy belépés gomb/felirat is.

Súgó: Ha kicsit még hiányos is, de ismét működik, elérhető a DumaNet Általános Súgója, remélhetőleg választ adva az alapvetően szóba jöhető kérdésekre, problémákra. A bővítése folyamatosan zajlik.

Neo: A kezdetek-kezdete óta velünk levő, már szinte csapattagnak számító egyedi "bot"-unk (csatorna felügyelő scriptünk) rövid kényszerpihenő után, új alapokon, de változatlan stílusával és tudásával visszatért körünkbe. Mostantól kimaradások és szünetek nélkül megtisztel minket jelenlétével. Ugye Neo?
Parancsok, pl: Mikor volt az illető utoljára a chaten? -> !seen felhasznaloi_nev
[részletek a súgó általános menüpontjában].

Facebook:
Facebook oldalunkra szintén kikerülnek híreink, fejlesztéseink, és az aktuális eseményekkel kapcsolatos képek, beszólások. Utóbbiakat leginkább csak a chaten gyakrabban megfordulók, vagy az adott eseményen jelen levők érthetik.
Az ötleteket, hozzászólásokat mindig szívesen fogadjuk!

Biztonságos belépés (SSL) [TESZT]:
Ahogy a legtöbb neves és színvonalas hazai és külföldi e-mail, blog, ..stb szolgáltatásoknál elérhető a "biztonságos belépési" forma a felhasználói név & jelszó elküldésekor, már a DumaNeten is elérhető teszt fázisban.
SSL login: ITT ** Részletek (leírás): ITT 

Üdvözlettel:
A DumaNet Csapata 

2011-04-10 - 16:00

Háttérmunkálatok, +2 IRC szerver

Kedves Felhasználóink!

Weboldalunk (mely eddig külön, külső helyről futott), az elmúlt héten, hosszú idő után egy teljesen önfenntartott megoldásba, lényegében saját szerverre költözött át. A munkálatok alatt a megfelelő előkészítésnek köszönhetően, a honlap működésében 1perc kimaradás sem volt érzékelhető. Rendszerünk érezhetően gyorsabbá, stabilabbá vált! Mostantól megoldott a rendszeres, megbízható, automatizált biztonsági mentések készítések problémája is. Az intézkedés legnagyobb előnye mégis az, hogy ezzel szinte teljesen megszűnhetett külső forrásoktól való függőségünk.

Bővült csevegő (IRC) szervereink száma:
Rendszerünk IRC alapú (ez nem újdonság). Múlt hét óta, 2db IRC szerverrel bővült a DumaNet (DumaNetWork) hálózata. Mostantól 4 különböző helyről, 3országból futnak IRC szervereink: Magyarország(2db), Hollandia(1), USA(1). A szerverek linkelve (kapcsolódva) vannak egymással, így ha valamelyik átmenetileg kiesik, a chat akkor is működhet zavartalanul tovább. Részletek az elérhetőségek menüpont alatt.
IRC klienst használók használhatják bármelyik szerverünket. WebChat (weboldalról jövő) felhasználóink esetében szerverválasztási lehetőség valamilyen formában, pillanatnyilag megoldás, fejlesztés alatt áll.

Ezen intézkedéseinket mind a megbízhatóság, mind pedig a stabilitás növelése érdekében hajtottuk végre.

Üdvözlettel:
DumaNet Team

2011-03-22 - 15:51

Nem is lehetne tökéletesebb

Pár napja már minden tökéletesen működik és a napokban annyi ajtó nyílt ki előttünk, hogy már ajtó-fóbiánk van. De ez már a mi "gondunk", reméljük sikerül a jelenlegi zökkenőmentes mivoltunkat még sokáig megőrizni:)

DNT

2011-03-02 - 18:59

Regszünet & háttérmunkák

Sajnos a regisztráció még néhány napig szünetelni fog, elnézést kérünk a fennakadásért. Várhatóan néhány nap, és ez is helyre fogállni. A chat természetesen regisztráció nélkül is használható!

Idő közben belekezdtünk, egy a stabilitást erősítő projectbe, melyben megtalálhatóak módosítások, fejlesztések a weboldal hátterét illetően, biztonsági mentéseket illetően, és technikai hátteret illetően (szerver(ek)) egyaránt. Erre az utolsó komolyabb probléma, leállás ösztönöz minket. 

Üdvözlettel:
DumaNet Team 

2011-02-24 - 19:43

Rendszerünk helyreállt

A DumaNet rendszere (pár apróság kivételével) teljesen helyreállt! Ismét teljes gőzzel működik elsődleges szerverünk, a név/chat szobákért felelős services, és a regisztráció is újra elérhető!

A leállás hátterében egy sajnálatos szervertermi, közvetlen szolgáltatónkat is tragikusan sújtó összetett probléma állt. A két IRC szervernek köszönhetően a DumaNet mégsem állt le teljesen! A helyreállítások ~2,5napig tartottak, szerencsére semmilyen adatvesztés nem történt. Elsődleges szerverünk mostantól európai gépteremből fut, ami teljesítmény javulást is jelent (pl: kapcsolódási idő). Bár a történtek rajtunk kivülálló okoknak tudhatók be, a jövőben megpróbáljuk fokozni a stabilitást.

Elnézést kérünk a fennakadásért!
Üdv:

DumaNet Team 

2011-02-19 - 05:07

Szerver leállás

Eddig ismeretlen okokból az elsődleges szerverünk nem elérhető.

A másodlagos szerver jelenleg is online, a webchat részt át is irányítottuk rá.

Aki az uh.dumanet.com szervert nem tudja elérni IRC klienssel (senki sem tudja:)), az próbálkozzon a 64.32.1.44 ip-címmel. (6667-es port)

A services visszatérésével előfordulhat, hogy a regisztrált nevek GuestXXX-re fognak változni, ebben az esetben a legegyszerűbb ismételten belépni a chatre.

 

A regisztráció a hiba elhátításáig nem lesz elérhető.

 

DumaNet

2011-02-15 - 17:03

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |