S P A M - T Á J É K O Z T A T Á S !

Kedves Csevegőink!

Az elmúlt napokban megszaporodtak a DumaNet Chatet, (IRC hálózatot) érő külföldi SPAM és adatathalászatra irányuló kísérletek. A csalók 'ingyenes korhatáros társkereső' felületet, vagy éppen "korhatáros, erotikus chatet" próbálnak rendszeresen hirdetni. Szeretnénk felhívni a figyelmetek hogy lehetőség szerint mellőzétek a gyanús hivatkozások (linkek) megnyitását, mivel azok reklámon és 'átverésen" túl káros (malware, adware) tartalomra IS mutathatnak. Moderátoraink manuálisan és automatikusan szűrik ezen próbálkozások többségét kitiltva az érintett problémás felhasználókat, és "botokat". Ettől függetlenül kérünk Titeket, kellő körültekintéssel és óvatossággal kezeljétek a jelenséget.

Ismertetőjelek:
* gyanús, a megszokottól eltérő internetes cím, URL. domain végződés. pl: "https://akarmi.uno/" "akarmi.fun"
* kellően feltűnő női becenév (nick) pl: <Amillla> <Kamalina> stb
* a link (hivatkozás) elküldését nem előzi meg érdemi kommunikáció, belépést követően azonnal spammel.
* gyakran hibás magyarsággal írt rövid, "korhatáros jellegű" szöveg (Google Translate rulez)

Néhány konkrét példa:

------------------------------------------------

-------------------------------------------------

-------------------------------------------------

--------------------------------------------------A spammerek IP címeit, valamint a problémás linkeket (hivatkozásokat) a DumaNet Staff különféle nemzetközi feketelistára, adatbázisokba bejelenti, népszerű biztonsági (antivírus) szoftverek "víruslaborjába" továbbítja.

Amennyiben a probléma (próbálkozások) tartósabbnak bizonyulnak, vagy mennyiségileg tovább növekednek, megvizsgáljuk a hatékonyabb "védekezés", megoldások lehetőségét.

Üdvözlettel:

A DumaNet Csapata
/2022-10-22
17:30/