Belépés!

Hírek

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Karbantartás 2012 - vége

A korábbi híreinkkel ellentétben, rajtunk kívülálló okokból kifolyólag, az előzetes időpont helyett péntek este, 
20:30-tól (2012.10.19) végeztük elsődleges chat (IRC) és weboldalunkat kiszolgáló szerverünk karbantartását, és fejlesztését. Bár nem egészen így, és nem éppen erre az időpontra terveztük, ennek ellenére sikeresen befejeződtek karbantartási műveleteink. A karbantartás idejére weboldalunk egyszerűsített változata volt csak elérhető. Gyakorlatilag most már minden újra, teljes értékűen és hibamentesen működik. Bízunk benne, hogy a plusz erőforrás több lehetőséget ad új szolgáltatások megvalósítására, a közeljövőben!

Köszönjük a türelmet!:
DumaNet Team

2012-10-20 - 01:41

Karbantartás, technikai háttér bővítés.. (2012)

Kedves Felhasználóink, és Barátaink!

2012. október 20.-a nagy nap a DumaNet számára. Szombaton éjszaka, vasárnapra virradóan, elsődleges (master) chat szerverünk - dumanet.hu, irc.dumanet.hu - technikai hátterének fejlesztését hajtjuk végre, egy ezzel egybekötött rendszer karbantartással. A fejlesztésre való igény, és elképzelés egy ideje már a levegőben lóg, mivel kinőttük a rendelkezésre álló erőforrásokat. Ennek segítségével további lehetőségek nyílnak meg előttünk szolgáltatásaink bővítésére, fejlesztésére, valamint biztosítja továbbra is a már megszokott stabil működésünket.

A bővítések, és az azt követő karbantartások végrehajtásának az idejére (ami megközelítőleg 2-3óra) a DumaNet "csökkentett módba" kapcsol: Erre az időre weboldalunk egyszerűsített változata érhető majd csak el, és a chates forgalmat áttereljük másodlagos csevegő szerverünkre, így a működés zavartalan lesz. IRC-s felhasználóknak ajánljuk erre az időre az irc.dumanet.com vagy .eu vagy .nl végződésű szervereinket (Teljes szerver listánk ITT)! A késő hajnali órákra már várhatóan minden ismételten elérhető lesz hibamentesen.

Elnézést kérünk a kellemetlenségért!
DumaNet Gépház

2012-10-18 - 19:21

UnrealIRCD -> InspIRCD

Ma sikeresen átnyergeltünk UnrealIRCD-ről InspIRCD-re!
Hogy mindenki értse: gyakorlatilag a chat "motorját" cseréltük, a csevegést biztosító programnak egy alternatívájára álltunk át. A váltást mindegyik IRC (csevegő) szerverünkön végrehajtottuk.

Miért volt erre szükség?

Sajnálatos módon az UnrealIRCD-nek, amit eddig használtunk, egy kicsit lelassult a fejlesztése.. A csere után további lehetőségek nyíltak meg számunkra, hogy fejlesszük, bővítsük szolgáltatásainkat.
Miben érint ez Téged, csevegőt (web, irc egyaránt)?
Semmiben. Látszólag, minden ugyan olyan mint eddig, és semmi dolgotok nincs vele.

Aki részese volt az átállással járó ingadozásnak, annak köszönjük a türelmét!

Úgy tűnik, minden remekül hasít, így már vissza is zökkentünk a régi kerékvágásba:)

Üdv: DumaNet

2012-10-16 - 15:23

Belépési folyamat (variálás)

Mint ahogy azt már sokan észrevehettétek, az elmúlt héten kicsit variáltunk a kezdőoldalunkon, hogy egyszerűbbé (és egyértelműbbé) tegyük mindenki számára a chatre való belépés folyamatát. Természetesen a lényeg változatlan, egy kattintással elérhető teljes értékű oldalunk továbbra is..

Üdv.: DumaNet Staff

2012-09-19 - 16:54

PISG Statisztika (szoba stat, esemény összefoglaló)

Bár mindannyian a nyár utolsó heteit élvezzük, fejlesztés nélkül nincs DumaNet:) Így örömmel mutatjuk be új statisztikai megoldásunkat, a "pisg"-et! A pisg egy nyílt (ingyenes) script, ami nagyszerű statisztikákat generál a csatorna eseményeiről. Neo éber figyelmének köszönhetően minden este 0:00-kor automatikusan frissítjük az adatokat, így mától minden napra jut egy kis olvasnivaló a #DumaNet-en zajló történésekről, eseményekről. Sajnos a beépített nyelvi fájl eléggé idejét múlta már, ezért kénytelenek vagyunk kipofozni azt. A felmerülő hibákat ennek tükrében egy pár napig nézzétek el nekünk, illetve jelezzétek a szokott módon.:) Természetesen a már megszokott statisztikáink továbbra is változatlan formában elérhetők maradtak!:)

PISG Statisztikánk: http://pisg.dumanet.hu

2012-08-22 - 23:29

GY. I. H. K.

Létrehoztuk a GYIHK-t, azaz a "Gyakran Ismételt Hülye Kérdések" menüpontját súgónkon belül, mivel úgy vettük észre, hogy sajnos igény lenne rá.. megpróbálunk megfelelni a "mi eza chat", "hogyan kell ide írni?" és hasonló kaliberű, chatelők által (nem egyszer!) feltett kérdésekre. ..avagy mivel kell a Staffnak megbirkózni a mindennapok során. Jó szórakozást!
DumaNet Súgó - GYIHK: Katt IDE

2012-08-13 - 02:52

DumaNet adatlap mIRC script, nyári kinézet

DumaNet Adatlap script:
mIRC-et (csevegő programot) használók részére elkészült az adatlap/profil scriptünk is, melynek segítségével mIRC alól, weboldal látogatása nélkül is lekérhetőek a regisztrált csevegők fényképes adatlapjai. Használata és "telepítése" nagyon egyszerű.
Részletes leírás, bemutató a DumaNet Súgóban: Katt IDE

Valamint a napokban a DumaNet új, nyári külsőt is kapott :)

2012-07-28 - 20:01

Üzenőfal a mIRC-ben!

Már többször előfordult, hogy a "mIRC-es" (csevegő programot használó) felhasználóink lecsúsztak a DumaNet üzenőfal eseményeiről, mert nem látogatják minden belépéskor a weblapot.
Mától ez a virtuális szakadék is áthidalásra került, mert megszületett az üzenőfal mIRC scriptünk!

Ez a script lehetővé teszi, hogy a weblap megnyitása nélkül, mIRC-ből is bárki nyomon követhesse az üzenőfalunkat. A script segítségével mIRC alól közvetlenül írni is lehet üzenőfalunkra.

A script letöltése, beállítása (magyarázat képekkel): Katt IDE

2012-07-21 - 03:22

Adatlap és képfeltöltés (profil)

Néhány nap tesztelés után elérhető mindenki számára az adatlap funkció! A DumaNeten regisztrált csevegőknek lehetőségük van különböző adatokat megadni magukról (pl: nem, születési idő, név, stb), valamint képeket is tölthetnek fel bemutatkozásként, megkönnyítve ezzel az ismerkedést. Néhány funkció (adatok megadása, képfeltöltés) korábban is elérhető volt már, de a gyakorlatban nem volt teljes értékű, mivel csak a saját profilunk volt lekérhető.

Használata:

  • 1.) Adatok feltöltése: Bejelentkezés után a Személyes menüben.
  • 2.) Chatelő adatlapjának megtekintése: Kattints jobb klikkel egy csevegő nevére, majd válaszd ki az "Adatlap" menüpontot.
  • 3.) Részletes magyarázat súgónkban: Katt IDE 

Reméljük, hogy ez a - régóta várt - funkció elnyeri tetszéseteket!
DumaNet Staff

2012-06-30 - 02:43

150 like

FaceBook: "150 ember kedveli: DumaNet".
Köszönjük! 

2012-06-13 - 18:06

Megújult a statisztikai felületünk

A napokban frissítettük chates statisztikai felületünket, mely mostmár sokkal 
modernebb külsővel, látványosabb grafikai elemekkel, és talán egy kicsit 
átláthatóbb formában pompázik :) A tartalom nagyjából változatlan, apróbb hibák még előfordulhatnak, melyeknek foltozása folyamatos.

-> http://stat.dumanet.hu <-

A régi, megszokott felületünk továbbra is elérhető marad a következő címen:
http://stat.dumanet.hu/old

2012-06-02 - 18:45

irc.dumanet.com SSL támogatás

Mostantól már a(z) irc.dumanet.com másodlagos chat szerverünk is támogatja az SSL (titkosított csatornás) kapcsolatot. Ezen irc szerverünk is megbízható, hiteles tanusítvánnyal rendelkezik, melyet a legtöbb kliens elfogad. Részletes infó, magyarázat: Súgónkban.
Csatlakozási mód: irc.dumanet.com:+6666 

2012-05-22 - 14:21

DumaNet Lite felület

Örömmel jelentjük be, hogy a mai naptól elindult a DumaNet "lite" felülete!
http://www.dumanet.com webhelyen a DumaNetnek egy alternatív, leegyszerűsített felülete, és webes kliens várja a chatelni (és "sütizni";P) vágyókat! Aki eddig valamiért nem tudott belépni a weblapról (dumanet.hu), az mindenképpen tegyen itt egy próbát!
A weboldal és a chat kliens is SSL (titkosítás) kompatibilis! 

Ez a felület (eddigi tesztjeink alapján) tökéletes okostelefonokról, táblagépekről is, mindenféle alkamazás telepítgetés nélkül, viszonylag kis adatforgalmat generálva.

2012-04-23 - 18:21

DumaNet a Twitteren

Mostmár van hivatalos Twitter csatornánk is, bár mi magunk se tudjuk igazából, hogy miért :p Ettől függetlenül oda is ki fognak kerülni a legfrissebb aktualitások, leginkább rendszerünk állapotáról. Eng: We have a new official Twitter channel.

https://twitter.com/#!/DumaNet

2012-04-18 - 00:38

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |