Súgó

Súgó >> Általános súgó >> Miért változik a neved GuestXYZ-ra? (és hogyan tudod visszaváltoztatni)

Biztonsági okokból történik. Ha az adott nevet valaki regisztrálta a DumaNeten, csak jelszavas azonosítással lesz használható, (melyet belépéskor kell megadni) így más nem tudja használni, nem tud esetleg visszaélni az adott névvel.

 

Ha a neved (nick neved) magától GuestXYZ-re változik egyszer-egyszer, vagy esetleg folyamatosan, annak több oka is lehet:
a.) Véletlenül hibásan adtad meg a jelszavad, elgépelted belépéskor. Erre leginkább IRC klienssel való csatlakozáskor van esély, mert a weboldal ellenőrzi jelszavad belépéskor.
b.) Ha IRC klienssel kapcsolódsz, és a rendszer elveszi Tőled az adott nevet, az azért lehetséges, mert az adott nevet már más regisztrálta. Válasszál egy másik, hasonló becenevet, amit még senki nem használ. Vagy esetleg elírtad a jelszavad.
c.) Ritkán előfordulhat rendszerhiba, karbantartás következtében is. Kérlek alkalmazd a lentebb látható eljárást, vagy lépj be a weboldalról ismételten.
d.) BNC, eggdrop esetén, ha BNC/BOT-od szakad a szerverről, és a neve regisztrálva van, az automatikus újracsatlakozás után, azonosítás hiányában a services el fogja venni a nevet. Vagy használj automatikus azonosításra alkalmas scriptet (ajánlott!), vagy azonosítsd be magad a szokásos módon.

Megoldás:
a.) Válts nevet a következő parancs begépelésével: /nick nick_neved
b.) Azonosítsd be Magad: /msg nickserv identify jelszavad

A parancsokat a "statusban" ajánlott begépelni, így elgépelés esetén más nem láthatja adataid.
Webchat esetén pedig ezen a fülön: