Súgó

Súgó >> Webkliens - Flashchat (Chat felület) >> Szöveg formázás, smileyk

Az üzeneteket, (legyen szó szobáról, vagy privátról) külön-külön formázni lehet. Beállíthatunk magunknak különböző színeket, félkövér, kiemelt betűtípust, stb. és ezzel változatosabbá tehetjük a kommunikációt. Ezek extrém kombinációi viszont nem változatossá, hanem átláthatatlanná is tehetik a csevegést, erre tehát ügyeljünk! ** Frissítés: A szöveg formázási lehetőségek, beállítások 2012. december 4.-től csak regisztrált chatelők számára érhetők el.

A Menü gomb melletti [R] gombra kattintva megnyíilik a képen látható ablak. Itt a felső két ikon [B] és [U] illetve ezek kombinációival állítható a betűk megjelenése. [B] = félkövér. [U] = aláhúzott. Ezek kombinációi is használhatók.

Az alatta levő funkcióval "Activate foreground color" a betűk színén változtathatunk. Először tegyünk egy pipát a színválasztó négyzet elé, majd ezt követően adhatjuk meg a kívánt színt.
A harmadik lehetőség, "Activate background color" pedig a szöveg hátterét változtatja meg.

A legalsó fehér területen látható a minta, hogy a gyakorlatban hogyan fog kinézni az általunk megadott beállítás.


Alkalmazva a leírtakat:


A végeredmény:

________________________________________________________________________


Smileyk:
A rendszer automatikusan felismeri az alapvető hangulatjeleket, ha egyszerűen beírjuk, hogy ":)" a gyakorlatban egy mosolygó fej fog megjelenni. A hangulatjeleket be is szúrhatjuk, illetve meg is tekinthetjük őket a Menü gomb mellett látható smiley fejre kattintva. Ha rákattintunk egyre a listából, azt be fogja szúrni a szöveg közé.