Súgó

Súgó >> Webkliens - Flashchat (Chat felület) >> Felhasználói adatlap (profil)

A DumaNeten regisztrált csevegőknek lehetőségük van kükönböző adatokat megadni magukról (pl: nem, kor, név, képfeltöltés, stb), amik elérhetőek lesznek a többi regisztrált csevegő számára, megkönnyítve ezzel az ismerkedést.

  1. Hol nézhetem meg egy chatelő adatlapját?

    Kattints egy csevegő nevére (nickjére) jobb clickkel, majd válaszd ki az "Adatlap" menüpontot a lenyíló menüből.

  2. Hogyan lehet nekem is adatlapom?
    Csak regisztrált felhasználóknak lehet adatlapjuk/profiljuk.
    Regisztrálj a DumaNetre, majd jelentkezz be. Ez után keresd meg a Személyes menüpontot (jobb felső sarokban). Itt megadhatod az adataidat, tölthetsz fel képeket magadról. Ezek jelennek meg mások számára az adatlap funkció használatakor.

  3. Kik láthatják az adatlapomat?
    Kizárólag a DumaNeten regisztrált, és bejelentkezett csevegők. Nem regisztrált felhasználóknak az adatlap tartalma nem jelenik meg.

  4. Mit jelent az N/A? Pl.:

    A felhasználó nem adta meg ezeket az adatokat, a mezőket nem töltötte ki.
    N/A: Not Available, (nem áll rendelkezésre).

  5. Miért nem jelenik meg az adatlap? (avagy "nem történt semmi")
    Ha az 1.)-es pontban leírtak alapján jársz el, és nem töténik semmi, akkor valószínűleg nincsenek engedélyezve a felugró ablakok a böngésződben. (Mivel az adatlapok új ablakban jelennek meg).
    Megoldás: Engedélyezd a felugró ablakokat (pop-up).
    Google Chromenál ez így néz ki:


    Az adatlap funkció az elterjedt böngészőkkel (IE, Chrome, FireFox, Opera) működik, tesztelt. Ha nem a felsorolt böngészők valamelyikét használod, akkor próbáld ki valamelyik másikkal, ami a listán is szerepel.

_____________________________________________________________________

Irányelvek az adatlap használatához:

  • Az adatlap kitöltése során vedd figyelembe, hogy mások (regisztrált felhasználók) is látni fogják. Csak olyan adatokat adj meg, melyekről szeretnéd, hogy mások is lássák.
  • A DumaNet szabályzata és irányelvei az adatlapra, és az ott megosztott, megadott adatokra is érvényesek. Ezek megszegése a chatről való kitiltáshoz, felhasználói fiókod blokkolásához is vezethet!
  • Röviden és tömören megfogalmazva: Kérünk Titeket, hogy a jó ízlés határain belül publikáljatok képeket a DumaNet-en. A "nem etikus"-nak ítélt képeket kérdés, felszólítás -és általában- értesítés nélkül töröljük, mert azok senkit sem érdekelnek. :)